about us

Despre artist

Claudia Panduru este sufletul si talentul din spatele produselor Fjord Artistry. Inca din adolescenta a fost un spirit liber cu inclinatie catre zona artistica. Curiozitatea a impins-o sa strabata lumea in lung si in lat pentru a cunoaste oameni noi si culturile acestora.

Mi-amintesc ca aveam 20 de ani si 20 de dolari in buzunar. Eram in anul 1990 cand m-am hotarat sa parasesc Romania pentru prima data. Aveam un amic in Berlin care imi promisese ca ma va gazdui o vreme cand voi ajunge acolo. Atat am avut nevoie sa aud. Si uite-ma in tren facandu-mi prietene noi deja. Ajunsa in gara din Berlin, mi-am sunat amicul. Acesta era de negasit. M-am asezat pe valize si am inceput sa plang. M-as fi intors inapoi in tara dar nu aveam destui bani pentru un bilet de intoarcere. La un moment dat fetele cu care ma imprietenisem m-au vazut, au venit spre mine si astfel a inceput noua mea aventura spre necunoscut, alaturi de ele, de data aceasta in directia Olanda, Groningen.“ – Claudia Panduru

Mereu a avut o viziune creativa insa niciodata, pana in prezent, nu a avut curajul de a-si asculta “chemarea”.
Pandemia a avut un impact urias in viata sa si a schimbat totul. Claudia si-a pierdut locul de munca din industria evenimentelor. In loc sa se scufunde in deznadejde a hotarat ca acum, la 50 de ani, este momentul sa urmeze visul copilei de 20 de ani.
Totul a inceput ca o terapie ce ii aducea liniste.
In ultimul an si-a dedicat absolut toate resursele de timp si energie pentru a invata tainele confectionarii matritelor, modelarii vaselor si a turnarii lumanarilor.
A experimentat si a descoperit complexitatea procesului de a crea un produs de la zero.

Desi poate parea simplu, acel mic obiect inseamna in realitate ore intregi de testat, creat retete de parfumuri, confectionat matrite, modelat vase si turnat ceara.” – Claudia Panduru

Atelierul Claudiei este, de fapt, bucataria sa, unde borcanele cu fulgi de ceara colorata au luat locul busuiocului si scortisoarei, vesela a fost redusa, iar hainele din dulapuri au fost inlocuite cu sticle de parfumuri create de ea si Nadine, fiica ei.

Acum, mama si fiica isi gasesc si imparatesc inspiratia calatorind impreuna si lucreaza ‘cot la cot‘ la intregul proces creativ pentru noua lor aventura.
Nadine Nadolu, a urmat Universitatea de Arte din Bucuresti, iar in prezent activeaza in industria creativa ca fotograf si art director.

Nu am fost niciodata mai mandra de mama mea decat sunt acum. Consider ca iti trebuie mult curaj sa iti schimbi intreaga viata la 50 de ani si sa te reinventezi. Mi se pare un lucru magic cum a reusit sa transforme un eveniment nefericit intr-o oportunitate si sa creeze astfel de produse cu manutele ei intr-un timp relativ scurt. Reprezinta o inspiratie pentru mine si o sustin cu toata puterea mea.” – Nadine Nadolu

Dorinta Claudiei este ca oamenii sa se lase ghidati in aceasta calatorie spre relaxare alaturi de ea si produsele ei.

Despre produse

Fjord Artistry este singurul brand de nisa de pe piata din Romania care confectioneaza totul de la zero si promite sa ofere un concept cu design unic, special si diferit.
Produsele sunt inspirate din stilul scandinav si din conceptul “hygge”.
Lumanarile sunt turnate manual in recipiente din materiale naturale si biodegradabile.
Totul este pregatit cu grija si drag. Fiecare matrita este intai schitata, apoi confectionata si turnata de Claudia.
Alteori, creatiile nu sunt confectionate cu turnare in matrita dupa un mulaj, ci pur si simplu sunt ghidate de inspiratia momentului, rezultand astfel, un obiect unicat, ce nu poate fi multiplicat.
Produsul este turnat in matrita si lasat la uscat. Apoi, cand recipientul este perfect uscat, urmeaza procesul de slefuire. Apoi, se aplica grundul pe interior pentru impermeabilizare. De doua ori. Si se lasa la uscat. Si gata? Nu. Urmeaza textura. Cu buretei de pictura si pensule fiecarui produs i se aplica un strat protector, iar apoi se lasa iar la uscat.
Aceste etape dureaza intre 3 si 6 zile in functie de marimea si complexitatea vasului.
Retetele de parfumuri sunt atent create pentru a induce o stare de bine, de relaxare, de impacare cu noi si cu ceea ce ne incojoara, pentru fiecare eveniment sau moment al zilei.
Misiunea Fjord Artistry este de a transforma o lumanare parfumata intr-o piesa de arta si de a fi tratata ca atare.